Persbericht Roudle wint Smart Mobility Challenge

De applicatie Roudle heeft vandaag de Smart Mobility Challenge 2014 overtuigend gewonnen. Daarmee slepen de ontwikkelaars 50.000 euro ontwikkelbudget in de wacht voor doorontwikkeling van hun toepassing.

De Smart Mobility Challenge 2014 richt zich op de ontwikkeling van informatiediensten die het reizen en vervoeren in Nederland comfortabeler en/of efficiënter maken. De Smart Mobility Challenge is een initiatief van provincie Utrecht, Economic Board Utrecht, Simacan, Technolution, TNO en Royal HaskoningDHV. Roudle is trots winnaar van deze prijs en mocht deze prestigieuze prijs vandaag tijdens de Get Connected bijeenkomst van de Economic Board Utrecht in ontvangst nemen via Remco van Lunteren, gedeputeerde Mobiliteit,  Economie en Financiën van de provincie Utrecht. Naast ‘Roudle’ viel ook ‘Social Charging’in de prijzen.

De winnaars zijn online gekozen door ruim 3.500 lezers van Webwereld en door een jury van vijf prominente ondernemers / beleidsmakers op het gebied van innovatie en mobiliteit. Opvallend is dat beide jury’s tot dezelfde winnaars komen, uit een totaal van vijf genomineerden.

Uit het juryrapport: “Roudle is een locatieplanner die de meest duurzame plaats berekent om samen te komen met een groep mensen. Ideaal voor vergaderingen met relaties uit verschillende delen van het land. “In een wereld waar CO2 uitstoot gereduceerd dient te worden biedt Roudle een objectieve oplossing in de vorm van de meest geschikte vergaderlocatie. Mijn keuze is niet alleen gebaseerd op het concept en de mogelijke verdienmodellen die het platform met zich meebrengt maar met name ook de technische uitwerking van het concept zoals gepresenteerd in de video.”

De prominentenjury bestond uit:

  • Marco Jungbeker (directeur BAM Infratechniek Mobiliteit)
  • Michel van Velde (directeur One Shoe, Boardlid van EBU)
  • Theo van de Gazelle (plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat)
  • Annelies Hermens (voorzitter U15)
  • Nico Westpalm van Hoorn (voorzitter Forum Standaardisatie)

 

Smart Mobility Challenge 2014

De Smart Mobility Challenge 2014 is een initiatief van de Economic Board Utrecht. Appbouwers en ICT bedrijven werden uitgedaagd om met behulp van het Smart Mobility Platform Utrecht nieuwe digitale mobiliteitsdiensten te ontwikkelen.  Vijftien voorstellen werden ingediend. Na een pitch voor de vakjury werden de vijf beste concepten voorgelegd aan een publieksjury en een prominentenjury.

 

Smart Mobility Platform

Het Smart Mobility Platform Utrecht (http://www.smartmobilityutrecht.nl/) is een digitaal platform waarop private en publieke informatie rondom mobiliteit op een eenvoudige manier wordt ontsloten zodat dienstverleners gemakkelijk kunnen beschikken over data. Met behulp van ontwikkelde diensten kunnen bedrijven en organisaties hun medewerkers, bezoekers en leveranciers beter informeren, verleiden en sturen, wat leidt tot een positief effect op de mobiliteit. Ook kunnen consumententoepassingen worden ontwikkeld.

Het Smart Mobility Utrecht project is een initiatief van

  • de provincie Utrecht
  • het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in het kader van het programma Beter Benutten,
  • de Economic Board Utrecht en
  • de partners in het Smart Mobility project: Simacan, Technolution, TNO en Royal HaskoningDHV.

Foto: Gedeputeerde Van Lunteren feliciteert winnaars Smart Mobility Challenge