verhuisimpact

MobilityLabel introduceert ‘verhuisimpact.nl’

on 20 december 2022

MobilityLabel is al jaren leverancier van bedrijfsspecifieke verhuisanalyses, waarbij we voor de hele organisatie, dus voor elke medewerker, doorrekenen wat de mobiliteitsimpact is van een voorgenomen bedrijfsverhuizing. Regelmatig krijgen we echter de vraag wat in generieke termen de impact van een voorgenomen verhuizing is. Of bijvoorbeeld welke locatie – in het algemeen – beter bereikbaar is, zónder alle routes voor de medewerkers door te rekenen.

Voor dat doel ontwikkelden we verhuisimpact.nl, de site waar je met één druk op de knop ziet of de algemene OV-, auto- en fietsbereikbaarheid er op vooruit of achteruit gaat bij een verhuizing.

Waarom verhuisimpact.nl?

De impact van bereikbaarheid bij een verhuizing is belangrijk. Immers, een slecht gekozen kantoorlocatie kan het moeilijker maken om uw duurzaamheidsambitie te halen, kan het lastiger maken om nieuw talent te vinden en binden, en kan tot onnodige reistijden en reiskosten leiden. Toch kijken veel kantoorhuurders niet veel verder dan de ligging op de kaart en makelaarsteksten als ‘op een steenworp afstand van de snelweg‘ of ‘goed bereikbaar met OV‘. En dit, terwijl er vaak veel nuances zijn in bereikbaarheid. De ene stationslocatie is de andere niet en nabijgelegen locaties die ogenschijnlijk vergelijkbaar zijn, kunnen toch een heel verschillend bereikbaarheidsprofiel hebben. Om werkgevers te helpen een eerste gekwantificeerd beeld te krijgen van de verhuisimpact, is deze site ontwikkeld. Hiermee krijgt u een goede eerste indruk van de generieke bereikbaarheid van een locatie in vergelijking met uw huidige locatie.

Hoe werkt verhuisimpact.nl?

Zodra u uw huidige en beoogde locatie hebt ingevoerd, klikt u op ‘bereken impact’ en direct ziet u op de kaart de beoogde verhuisbeweging en in een tabel de bijbehorende impact van die verhuizing op verschillende bereikbaarheidsaspecten: Neemt de fietsbereikbaarheid toe of af? Verandert de OV- of auto-bereikbaarheid bij verhuizing en verbetert of verslechtert de doorstroming ten opzichte van de huidige locatie? Hierbij betekent ‘-’ een daling of verslechtering ten opzichte van de huidige locatie, ‘–’ een grote daling, ‘=’ betekent min of meer gelijkblijvend, ‘+’ een stijging of verbetering en ‘++’ een sterke verbetering. Bij ‘korte afstand’ is gerekend met de 30-minuten-bereikbaarheid van het pand, en bij ‘lange afstand’ met de 60-minuten-bereikbaarheid.

 

verhuisimpact

Verhuisimpact.nl is vanaf nu gratis te gebruiken voor adressen in Nederland.

 

Nota bene: Wilt u de exacte impact voor uw organisatie weten, vraag dan onze relocation mobility scan aan. Daarmee ziet u direct wat de impact is van de voorgenomen verhuisbeweging, gebaseerd op de ritten van úw organisatie, de woonadressen van uw medewerkers en uw mobiliteitsbeleid. U krijgt inzicht en bespaart, zowel reistijd voor uw medewerkers (talentbehoud), reiskosten, als CO2-uitstoot.

Share this post: