Duurzame Mobiliteit voor Gemeenten: samenwerking met Zero-e

on 15 november 2017

Vandaag maken MobilityLabel en Zero-e bekend dat beide bedrijven samen gaan werken in het ondersteunen van gemeentelijke organisaties bij het aanpakken van mobiliteits-issues.

MobilityAnalyst workshoptool voor gemeenten

We doen dit vanuit een gezamenlijke visie en aanpak, gebaseerd op de krachten van beide organisaties: Zo is Zero-e zeer ervaren in het organiseren van mobiliteitsworkshops als beproefde manier om oplossingen mét draagvlak te creëren. En MobilityLabel is dé leverancier van slimme tooling die zich goed leent voor een workshopmatige aanpak. Zo ondersteunt MobilityAnalyst het opstellen en direct doorrekenen van scenario’s in bijvoorbeeld stakeholdersessies met alle geledingen van de organisatie.

Veel gemeenten werken al heel actief aan duurzame mobiliteit in hun werkgebieden, maar vaak ligt de focus op beleid en maatregelen om de CO2 bínnen de gemeente te reduceren en niet de CO2 ván de gemeente. Zo zien we veel gemeenten aan de slag gaan met een beleidsvisies, plannen voor duurzame mobiliteit, laadpalen, duurzaamheidssubsidies en andere ondersteuning voor het bedrijfsleven in die gemeente. En hierbij blijft de eigen organisatie soms wat onderbelicht: Een groot deel van de eigen medewerkers komt nog steeds met de auto, parkeren is op sommige dagen een serieus probleem en het maximale fietspotentieel is vaak nog lang niet bereikt. Juist voor die organisaties ontwikkelde Zero-e de workshop ‘overtuiging en doel’ die helpt in het geven van richting en het concretiseren van het eigen duurzame mobiliteitsbeleid. De scan met MobilityAnalyst helpt in het concreet maken van bespaar-potentieel, zowel in termen van duurzaamheid als bijvoorbeeld parkeren, reiskosten en vitaliteit: Fact based en super concreet!

Meer informatie over onze workshops en analysetools voor gemeentelijke mobiliteit? Lees hier verder.

Over Zero-e: Zero-e leidt werkgevers naar nulemissie en maakt medewerkers de sleutel tot succes. Zero-e helpt diegene die het MVO beleid concreet moet maken, die een CO2 reductiedoelstelling heeft in te vullen, of die een wagenpark onder zijn of haar hoede heeft dat verduurzaamd moet worden. De missie van oprichter Elske van de Fliert is het creëren van een betere wereld door het creëren van nulemissie wagenparken en mobiliteit. Meer weten over Zero-e? Lees hier verder.

 

workshops gemeentelijke mobiliteit